Olej z orzeszków Macadamia
Macadamia integrifolia
Olej MACADAMIA zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe oraz fitosterole i lecytynę. Hamuje
starzenie się skóry chroniąc lipidy ścian komórkowych przed działaniem wolnych rodników. Daje niezwykle aksamitne odczucie na skórze. Dzięki podobieństwu do naturalnych tłuszczy skóry łatwo się wchłania i wygładza skórę.
Olej MACADAMIA jest naturalną alternatywą do pielęgnacji skóry jak również ma zastosowanie w dermatologii oraz przy pielęgnacji
włosów dotkniętych rozwarstwianiem i szorstkością. Posiada naturalny filtr przeciwsłoneczny. Przeciwdziała wysuszaniu skóry i utracie jej sprężystości oraz zanikowi zdolności skóry do samo regeneracji.
Olej MACADAMIA to ochrona lipidów ścian komórkowych przed działaniem wolnych rodników. Dzięki swojej zdolności do nadawania skórze sprężystości jest bardzo dobrym produktem
przeciwzmarszczkowym.
Działanie:
szybko się wchłania, działa regenerująco, odżywczo, wygładzająco, poprawia wygląd skóry.
Zastosowanie:
jako czysty olejek do ciała lub do masażu, polecany przy suchej, łuszczącej się, wrażliwej skórze oraz przy łamliwych i kruchych włosach.
Pozyskiwanie: zimne tłoczenie
Pochodzenie: Kenia
Jakość upraw: kbA
Typ: nieschnący
Pojemność: 100 ml. w butelce z ciemnego szkła
Najwyższa jakość produktów
Primavera® dostarcza produkty nowej generacji jeśli chodzi o jakość i wartość olei roślinnych:
- najczystsze biologicznie nasiona z naturalnych upraw
- delikatna metoda tłoczenia na zimno bez dostępu światła i powietrza
- napełnianie bez dostępu światła i powietrza
» Informacje o produktach
PRIMAVERA
Co to są oleje bazowe i maceraty
Oleje roślinne posiadają naturalne składniki podobne do występujących w warstwie tłuszczowej skóry. Tłoczone na zimno, nieskażone biologicznie są podstawowym składniniem wysokiej klasy kosmetyków. Otrzymuje się je z owoców, ziaren lub nasion.
Maceraty otrzymuje się zalewając olejem sezamowym lub z oliwek kwiaty i zioła. Następnie poddaje się przez kilka tygodni działaniu promieni słonecznych. Tak uzyskany olej z wyciągiem roślinnym czyni go bardziej wartościowym przy pielęgnacji osobliwych problemów skóry.